Šimčák ťaží z extraligovej prípravy, Müller dostal v Martine to, čo v Poprade nie

Napísal Jarik

9. februára 2021

Humenskí hokejisti nabrali po prekonaní korony veľmi solídnu formu a z posledných deviatich zápasov nebodovali jedine na ľade tabuľkového lídra v Žiline.

„Levi“ sa dokážu zahryznúť aj do tých najväčších favoritov a potvrdil to aj stredajší duel proti Martinu. Po decembrovom víťazstve 3:1 mali zverenci Milana Staša blízko k trom bodom aj tentoraz a ešte v 56. minúte viedli 4:2. Prišli však fauly Eduarda Kaščáka a Vladislava Kaščáka a Američan Andrew Perrott skompletizoval svoj hetrik.

„Toto nás veľmi mrzí. Chýbalo pár minút a už sme ich mali na lopate. Prišla však presilovka piatich proti trom a bolo vyrovnané. Je to mrzuté, ale v našej situácii je zlaté každé víťazstvo a obzvlášť proti takému silnému súperovi,“ rozhovoril sa útočník HC 19 Dominik Šimčák. Dvadsaťosemročný Košičan v 27. minúte vyrovnával na 2:2 a v sérii nájazdov zaznamenal víťazný gól. Tesne pred zápasovou bodkou mu spoluhráči zakričali: „Balíme!“

„Počul som, že mi niečo kričia, ale ja som sa snažil sústrediť na svoj nájazd. Brankára som si prečítal počas predošlých štyroch pokusov a vopred som teda vedel, čo urobím. Našťastie to vyšlo,“ odfúkol si Šimčák.

Radosť Humenčanov z cenného víťazstva podporil aj tabuľkový posun na siedmu priečku. Na šieste Levice strácajú štyri body, na v porovnaní  Tekovčanmi majú tri zápasy k dobru.

„Snažíme sa zbierať bodíky a vyhnúť sa Žiline. Tabuľka je nahustená a všetko sa to teraz mieša. Každé víťazstvo dodáva sebavedomie a s jedlom rastie chuť,“ upozornil útočník mužstva od Laborca. Humenčania postupne doháňajú to, čo stratili počas korony a hrávajú až tri zápasy týždenne. „Je to veľmi husté, ale nám to celkom vyhovuje. Snažíme sa dobre regenerovať a intenzívny program nás drží v rytme. Ja osobne sa cítim fyzicky výborne a ťažím z kvalitnej letnej prípravy s kondičnými trénermi Danom Kičurom a Ondrejom Tencerom v rámci tímu HC Košice. Poctivo som si to odmakal. Nôžky a hlava mi idú, ruky sem-tam. Celkovo sa cítim fajn,“ pousmial sa Šimčák.

Súvisiace články

0 komentárov

Odosla komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *